Langtidshævning – stå mindst til næste dag i køleskabet med fugtig klæde over.
Du skal bruge:
6 dl koldt vand
10 g gær
100 g valnødder
1 spsk honning
2 tsk salt
1/2 dl hørfrø
1 dl solsikkekærner
6 dl hvedemel
2 dl groft mel – f.eks. gramhamsmel, grov hvedemel mv.
Rør gæren ud i vandet. Hak valnødderne groft. Bland det hele i en skål og rør det godt sammen. Dejen skal ikke æltes med hænderne. Dejen er noget mere ‘våd’ end alm. bolledej.
Sæt dejen til hævning i køleskabet med et fugtigt klæde over indtil næste dag.
Fordel nogle store klatter (ca. 15 stk boller) på bagepapir. Du kan med fordel bruge en stor ske, som dyppes i vand, så dejen slipper lettere.
Pensel med kold kaffe eller sammenpisket æg med lidt vand
Bages ved ca. 200 grader i 15 min.